sobota 28. února 2015

Typisch tschechischen vs. typisch dänisch

V Dánsku sice nejsem zas tak dlouho, určitých kulturních odlišností si ale nejde nevšimnout. 
Je na čase si jich pár představit:-). 

Ponožky v sandálech  X batoh Kanken

Stejně jako ponožky, které narvete do sandálů, i batohy Kanken můžou mít různé barvy a na ulici jsou k vidění častěji, než by bylo zdrávo:-).



 Vpředu byznys, vzadu party X Pompadour/Quiff

V kategorii národní účes se na první pohled může zdát, že nám to dáni natřeli jak Babica taveňák. Vzpomeňte si ale, jaký účes nosí mezinárodně uznávaný hrdina Chuck Norris už od nepaměti. Quiff to rozhodně není!:-D




50 odstínů k sobě nepadnoucích barev X 50 minimalistických odstínů černé

Jakkoliv to v českých ulicích může občas vypadat jako v cirkuse, kdy lidi nešetří barvami, vzory a problém "ladí-neladí" nikomu příliš nevadí, v Dánsku se rozhodli jít na to od lesa a případnému barevnému faux pas se vyhnout úplně. Člověk by totiž musel být opravdový estetický barbar (nebo génius), aby našel takovou černou, která by nešla s jinou černou. Protože tady platí "Black is the new black" a barvy jsou jen pro Kanken batohy.




Řeřicha X Rød grød med fløde

Nudíte se a nemáte do čeho píchnout? Na ulici náhodně oslovte dána (Joo, to je přesně ten s perfektně vystajlovaným blond účesem, černočerným outfitem, který je doplněný hranatý a nápadně barevným batohem) a požádejte ho, aby řekl "řeřicha"... Zkuste si ale vyslovit rød grød med fløde a smát se budou dáni.











Pilsner Urquell X Tuborg

Plzeň všech Plzní. Ta je jen jedna a vaří se v Plzni:-).










Krteček X Lego

Lego je sice nekonečná zábava, když ale šlápnete na krtka, rozhodně to bolí míň...alespoň Vás;-).















1 komentář: